Voorbereiden - VerhuisAdvies.nl

Voorbereiden van uw verhuizing


Verhuizen is een omvangrijke, ingewikkelde en fysiek zware operatie, met aan het eind meestal een geweldige beloning: een gezellig nieuw (t)huis. Maar voordat u daar rustig in een luie stoel kunt plaatsnemen moet er echter heel wat werk verzet worden...

 

Wat allemaal? Dat hangt helemaal af van de manier waarop u het aanpakt. De goedkoopste vorm is ook de meest bewerkelijke: het zelf verhuizen met een aanhanger of een (huur)busje. U maakt het zichzelf een stuk eenvoudiger door een verhuisbedrijf in de arm te nemen. Ook in dat geval dient u natuurlijk de nodige voorbereidingen te treffen, maar veel van het til- en sjouwwerk kunt u overlaten aan de handige en sterke verhuizers die u ingeschakeld heeft. Zo halen de verhuizers uw huidige woning leeg en zullen ze uw spullen op de juiste plek in de nieuwe woning neerzetten.

Verhuizen

Begin op tijd

Een geslaagde verhuizing begint al weken voordat de verhuisauto voor de deur staat. Namelijk met het aanvragen van een verhuisofferte bij een verhuisbedrijf en met het treffen van de eerste voorbereidingen voor het verlaten van uw huidige woning. Wat die voorbereidingen betreft: Onze praktische verhuistips helpen u al een aardig eindje op weg. Alle belangrijke aandachtspunten staan hier op een overzichtelijk manier op een rijtje.

Laat uw spullen inpakken

Extra service

Naast de verzorging van de verhuizing kunnen de meeste verhuisbedrijven ook te tijdelijke opslag van een inboedel verzorgen. Een andere service is het laten verzorgen van vakwerk. Wat te denken van bijvoorbeeld de handyman-service: Een service waarbij een klusjesman diverse klussen snel en vakkundig voor u tot een goed einde brengt; van het (de)monteren van meubilair zoals een (linnen)kast of een (water)bed, tot bijvoorbeeld het af- en aansluiten van de wasmachine.

Ook kan uw verhuisbedrijf het inpakken van de verhuisdozen voor zijn rekening nemen. Pakt u liever zelf in (zie ook onze inpaktips) en wilt u alleen de breekbare spullen laten inpakken, ook dat is mogelijk.

Daarnaast zijn de (meeste) verhuisbedrijven ook nog eens standaard verzekerd voor eventuele schades.

Wat kost een verhuizing

Wacht niet  te lang met het aanvragen van een verhuisofferte. Vraag altijd meerdere offertes aan bij verschillende verhuisbedrijven, prijzen kunnen namelijk enorm van elkaar verschillen. Laat u echter niet te veel leiden door de prijs alleen, kijk goed naar de te leveren diensten die je voor de prijs krijgt.

Wij van VerhuisAdvies.nl weten als geen ander dat het veel tijd kan kosten om meerdere verhuisoffertes aan te vragen. Daarom kunt u via onze site door middel van het invullen de online volumecalculator bij meerdere, door ons geselecteerde verhuisbedrijven een offerte aanvragen. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen is slechts eenmalig de volumecalculator in te vullen en op verzenden te drukken, dan doen wij de rest. Wij zorgen ervoor dat uw aanvraag bij minimaal 3 verhuisbedrijven binnenkomt, zodat u direct kunt gaan vergelijken. En deze service is helemaal gratis. Zo ziet u maar weer: Verhuizen hoeft niet duur te zijn!